Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 26 april 2017, 19:46

Burgemeester reikt vier Koninklijke Onderscheidingen uit

Laatst bijgewerkt: vrijdag 20 aug 2021 om 22:46 uur

MEPPEL – Op woensdag 26 april 2017 heeft burgemeester R.T.A. Korteland Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan vier inwoners van de gemeente Meppel, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

 

Onderstaand vindt u een kort overzicht van de achtergrond van de gedecoreerde personen.

 

Decoranda: mevrouw Uilkje Steenhuisen-Tigchelaar
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Steenhuisen is sinds 1972 betrokken bij de verzorging van kinderen in tehuizen en in arme gezinnen in het buitenland. Haar betrokkenheid leidde in 1973 tot de Stichting Meiling, voor bemiddeling bij adopties en om de levensomstandigheden in kindertehuizen te verbeteren. Ze regelde niet alleen adopties, maar begeleidde ook kinderen naar Nederland en bleef na de adoptie contact houden met kinderen en de ouders. Sinds 1994 is mevrouw Steenhuisen betrokken bij de Stichting Anaïs met de focus op kinderen in Zuid-India. Deze stichting regelt studiebeurzen, ondersteunt arme gezinnen, vraagt hulpmiddelen aan en regelt operaties voor gehandicapte kinderen.Na de Tsunami van 2004 is zij in actie gekomen om getroffen gezinnen te helpen met huisvesting en boten. Tot op de dag van vandaag heeft mevrouw Steenhuisen oog voor mensen die het moeilijker hebben. Sinds een aantal jaren is zij actief bij zorgboerderij De Keuterij en ook hier zet zij zich nog steeds met hart en ziel in.

 

Decorandus: de heer Jan Willem Stokkers
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Stokkers is sinds 1971 actief als vrijwilliger bij verschillende verenigingen en platforms. Zo was hij bestuurslid bij de Hengelsportvereniging in Steenwijk en zat hij in de Sportraad van de gemeente. In Leeuwarden was hij actief als voorzitter van de PTT Harmonie. In Meppel is hij jarenlang voorzitter geweest van het Wijkplatform Koedijkslanden/Berggierslanden. Nadat hij gestopt was als voorzitter ging hij nog wekelijks naar het wijkservicepunt om bewoners te woord te staan en zaken die in de wijk speelden toe te lichten. Ook heeft hij veel werk verzet voor het gedenkteken van sergeant A Swart die zijn leven gaf voor de verdediging van Meppel in 1940. De heer Stokkers weet mensen te mobiliseren en te enthousiasmeren en heeft een warm hart voor Meppel en haar inwoners.

 

Decorandus: de heer Johannes Pastoor
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Pastoor is al jarenlang als vrijwilliger actief. Sinds 2001 is hij betrokken bij het Longfonds als regiocoördinator en sinds 2015 heeft hij een soortgelijke taak opgepakt bij het Epilepsiefonds. Ook is hij nauw betrokken bij Zorgcombinatie Noorderboog – De Stouwe en zet hij zich met veel enthousiasme in voor deze instelling. Vanaf 2003 tot 2016 is hij voorzitter geweest van de centrale cliëntenraad en was hij een onmisbare schakel tussen bewoners en bestuur. De heer Pastoor is sinds 2008 betrokken bij het buurtplatform Meppel Oud Zuid en hij is jaren actief geweest voor de Gereformeerde Kerk Staphorst Rouveen. Hij weet mensen te stimuleren en motiveren en zorgt ervoor dat iedereen in goede harmonie en doelgericht samen kunnen werken.

 

Decorandus: de heer Koert Bosman
Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Bosman is van 1985 tot 2016 vrijwillig brandweerman in Meppel geweest. Hij heeft zich altijd actief ingezet en als de pieper afging, stond hij direct klaar als de situatie daar om vroeg. Vanaf 1996 heeft de heer Bosman als bevelvoerder leiding gegeven op een uitrukeenheid. Ook als leidinggevende wist hij wat hij wilde en zorgde dat zaken tijdens brand of ongeval daadkrachtig werden opgepakt. Als instructeur heeft hij op een gedreven manier veel jonge mensen de basis bijgebracht van het brandweervak. Zijn inzet als vakman was van grote waarde voor de Meppeler samenleving.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.