Logo 112Meppel

Redactie overig 0 reactie(s) do 29 september 2022, 16:53

Dag van de Veiligheid op 10 oktober 2022; voorlichtingsdag over ondermijning voor inwoners en ondernemers

MEPPEL – De gemeente Meppel organiseert op maandag 10 oktober van 12.00 tot 20.00 uur in Nijeveen een voorlichtingsdag over ondermijning voor inwoners en ondernemers.

Aandacht voor signaleren ondermijnende criminaliteit

Tijdens deze dag is er aandacht voor ondermijning en de criminaliteit die er mee samen gaat. Ook wel de vermenging van de boven- en onderwereld genoemd. Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Ondermijnende criminaliteit moet aangepakt worden, maar nog beter is het voorkomen ervan.

Burgemeester Richard Korteland: “Iedereen in onze gemeente kan ongemerkt te maken krijgen met gedragingen of omstandigheden die wijzen op ondermijnende criminaliteit. Daarom is het belangrijk om te weten wat ondermijning is, hoe je dit herkent en wat je met signalen kunt doen. Zodat wie met elkaar kunnen werken aan de leefbaarheid in onze gemeente: Geluk is ook een veilige gemeente!

Programma en deelnemers

De dag wordt georganiseerd op maandag 10 oktober 2022 van 12.00 uur tot 20.00 uur aan de Dorpsstraat in Nijeveen (tegenover de Coop).

Tijdens de rondleidingen door de ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken kunnen bezoekers zien, ruiken en ervaren hoe drugs wordt gemaakt en welke criminaliteit erachter zit. Zo leert iemand niet alleen de gevaren kennen van ondermijning op het gebied van cocaïnehandel, hennepteelt en synthetische drugs, maar ook de gevolgen van het dumpen van drugsgerelateerd afval. Ook Burgernet, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en gemeente zijn aanwezig voor informatie over veiligheidspreventie en hoe u als inwoner actief kunt meehelpen aan veiligheid in uw buurt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.