Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 03 maart 2017, 16:29

Dode wolf gevonden langs de A28

Laatst bijgewerkt: vrijdag 20 aug 2021 om 22:46 uur

HOOGEVEEN / MEPPEL – Vrijdagmorgen is langs de A28 ter hoogte van Veeningen een dood dier aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het dier vrijwel zeker een mannelijke wolf is.

 

DNA onderzoek geeft hierover volgende week uitsluitsel. Het voorlopige onderzoek bevestigt dat het dier in de vroege morgen is aangereden op de plek waar hij is gevonden. De vermoedelijke wolf was ongeveer 1 ½ jaar oud en in goede conditie.

 

Meer informatie over DNA onderzoek volgt
De uitslag van het DNA onderzoek dat volgende week wordt verwacht gaat onder andere antwoord geven op vragen over de herkomst van het dier en hoe het dier zich verplaatst heeft. De sectie op het dier en het DNA onderzoek is uitgevoerd door Dutch Wildlife Health Centre van de faculteit Diergeneeskunde in samenwerking met Alterra.

 

Rol provincie Drenthe
Provincie Drenthe bereidt zich al geruime tijd, samen met partners, voor op de komst van wolven in Drenthe. Langs de Duitse grens leven verschillende wolvenroedels en verwacht wordt dat deze dieren ook Drenthe kunnen bezoeken. De wolf is een beschermde diersoort. De Europese Habitatrichtlijn verplicht Nederland om de wolf wettelijk te beschermen en zijn staat van instandhouding te bevorderen. De provincie Drenthe is verantwoordelijk voor de bescherming van de wolf en is verantwoordelijk voor het vergoeden van schade die wolven aanrichten.

 

Meer informatie
Gedeputeerde Henk Jumelet: “Als de wolf in Drenthe komt, mag de provincie de wolf niet verjagen. Daarom vinden wij het belangrijk om inwoners en bijvoorbeeld agrarische ondernemers voor te bereiden op de komst van de wolf. Zo is er een informatieve tentoonstelling gemaakt in het Duurzaamheidscentrum in Assen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.