Logo 112Meppel

algemeen 0 reactie(s) wo 19 april 2023, 18:51

Een veilige woning met een goed cilinderslot en deurbeslag

Laatst bijgewerkt: woensdag 19 apr 2023 om 20:51 uur

Een cilinderslot is een essentieel onderdeel van de beveiliging van een huis, kantoor of andere gebouwen. Een goed cilinderslot moet voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en keurmerken om ervoor te zorgen dat het de vereiste veiligheid biedt.

SKG keurmerk voor sloten en deurbeslag

Een van de belangrijkste keurmerken voor cilindersloten is het SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijk instituut dat sloten test op veiligheid en duurzaamheid. Het SKG keurmerk wordt toegekend aan sloten die voldoen aan strenge eisen op het gebied van inbraakwerendheid en slijtvastheid. Het keurmerk kent drie verschillende niveaus: 1, 2 en 3 sterren. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe hoger de mate van inbraakwerendheid en duurzaamheid.

Een ander belangrijk kwaliteitsmerk voor cilindersloten is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk wordt toegekend aan producten en diensten die bijdragen aan het voorkomen van inbraken en het verhogen van de veiligheid van woningen. Een cilinderslot dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen is dus een goede keuze voor mensen die hun huis zo goed mogelijk willen beveiligen.

Kwaliteit cilindersloten

Een van de merken die bekend staat om de kwaliteit van zijn cilindersloten is M&C. M&C cilindersloten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van inbraakwerendheid en duurzaamheid. De sloten zijn voorzien van een unieke meervoudige sluitingstechniek, waardoor ze zeer moeilijk te openen zijn zonder de juiste sleutel. Daarnaast zijn M&C cilindersloten voorzien van een hardstalen brug die het slot extra stevigheid geeft en bescherming biedt tegen uitboren.

Maten cilindersloten voor je deuren

Naast het kiezen van een slot met het juiste keurmerk en een goede kwaliteit, is het ook belangrijk om het slot in de juiste maat te kiezen. Een cilinderslot moet namelijk goed passen in de deur waar het in wordt geplaatst. De maat van een cilinderslot wordt bepaald door de dikte van de deur en de afstand tussen het hart van het slot en de voorkant van de deur. Voor een standaard deur is een cilinderslot van 60/30 mm of 70/30 mm vaak geschikt. Bij een dikkere deur kan een cilinderslot van 80/30 mm of 90/30 mm nodig zijn.

Type sleutels

Het is ook belangrijk om bij het kiezen van een cilinderslot rekening te houden met het type sleutel. Er zijn verschillende soorten sleutels beschikbaar, zoals een normale sleutel, een keersleutel of een sleutel met een certificaat. Een sleutel met certificaat biedt extra bescherming omdat alleen de persoon die het certificaat heeft, nieuwe sleutels kan laten maken.

Deurbeslag

Naast een goed cilinderslot is veilig deurbeslag ook van groot belang voor een optimale beveiliging van een huis of kantoor. Het Nederlandse merk M&C biedt een breed assortiment aan veilig deurbeslag dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Het veilige deurbeslag van M&C is voorzien van een unieke kerntrekbeveiliging, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de cilinder uit het beslag te trekken. Kerntrekken is een veelgebruikte inbraakmethode waarbij de inbreker de cilinder uit het slot trekt en daarmee de deur kan openen. Het deurbeslag van M&C is voorzien van een geharde stalen plaat die de cilinder beschermt en voorkomt dat deze kan worden uitgetrokken.

Kerntrekbeveiliging

Naast kerntrekbeveiliging biedt het deurbeslag van M&C ook bescherming tegen andere inbraakmethoden, zoals het uittrekken van de deurkruk en het openbreken van het slot. Het deurbeslag is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en aluminium, wat zorgt voor een lange levensduur en maximale bescherming tegen inbraak.

Het deurbeslag van M&C is verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, zodat er voor ieder type deur en interieur een geschikt beslag te vinden is. Het assortiment omvat onder andere deurkrukken, rozetten, schilden en veiligheidsbeslagen. Alle producten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, waaronder het SKG keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Plaatsen en installeren deurbeslag

Het plaatsen van veilig deurbeslag van M&C is eenvoudig en kan snel worden uitgevoerd door een ervaren slotenmaker. Het is belangrijk om bij de keuze van het deurbeslag rekening te houden met de dikte van de deur en de afstand tussen de kruk en de cilinder. Door het gebruik van het juiste deurbeslag en een goed cilinderslot, kan de veiligheid van een woning of kantoor aanzienlijk worden verbeterd.

Kortom, het veilige deurbeslag van M&C is een goede keuze voor mensen die de beveiliging van hun woning of kantoor serieus nemen. Met kerntrekbeveiliging en bescherming tegen andere inbraakmethoden biedt het deurbeslag optimale bescherming tegen inbraak en diefstal. Daarnaast is het deurbeslag verkrijgbaar in verschillende modellen en kleuren, zodat het goed past bij het interieur van het gebouw.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.