Redactie algemeen 0 reactie(s) di 06 maart 2018, 18:45

Erespeld gemeente Meppel uitgereikt aan Gerrit Klamer

Laatste update: 6 maanden geleden

MEPPEL – Vrijdag 2 maart heeft de loco burgemeester van Meppel, de heer R.P. Koning, de zilveren erespeld voor bijzondere prestaties voor de gemeenschap van Meppel uitgereikt aan Gerrit Klamer.

 

Gerrit Klamer (87) is sinds 1964 bestuurslid geweest van verschillende instellingen voor onderwijs, zorg en cultuur. Hij begon zijn bestuurswerk bij de Algemene Kleuterschool Vereniging en de Stichting van Dagverblijven voor kinderen met een verstandelijke beperking. Mede door zijn inzet werd in 1968 kinderdagcentrum Het Boemeltje geopend. Het Boemeltje zorgt voor opvang van verstandelijk gehandicapte kinderen. Gerrit Klamer was na de opening voorzitter van de commissie van deskundigen van Het Boemeltje.

 

In 1971 kwam daar dagverblijf De Trekschuit bij, voor opvang van verstandelijk gehandicapte ouderen. In 1973 openden beide dagverblijven één locatie. Ook hiervan was Gerrit Klamer één van de initiatiefnemers.

 

Daarnaast is de heer Klamer betrokken geweest bij de oprichting van Kunsthuis Secretarie. Van de exposities in het kunsthuis heeft hij er een aantal zelf georganiseerd. Daarnaast heeft hij deel uitgemaakt van de besturen van onder meer de Mercuriusschool, de Humanistische Stichting voor Huisvesting van Bejaarden en de Algemene Bond voor Onderwijzend Personeel Meppel. Deze lijst van zijn activiteiten is onder de aandacht gebracht van burgemeester & wethouders. Het college heeft 6 februari 2018 besloten Gerrit Klamer de zilveren erespeld van de gemeente Meppel toe te kennen.

 

In 2017 hebben burgemeester & wethouders van Meppel de gemeentelijke erespeld in het leven voor bijzondere prestaties voor de gemeenschap van Meppel. Het is de erkenning van verdienstelijke personen door de samenleving.

 

De erkenning door de samenleving drukt de waardering uit voor de bijzondere wijze waarop de onderscheiden personen aan hun activiteiten of werkzaamheden inhoud hebben gegeven. De onderscheiden personen hebben langdurig bijzondere inspanningen verricht voor Meppel en zij hebben zich daarmee in hoge mate en op algemeen erkende wijze verdienstelijk gemaakt voor de gemeenschap.

 

De samenleving kent gelukkig een groot aantal personen die zich als vrijwilliger inzetten door het verrichten van maatschappelijke activiteiten of werkzaamheden die de inwoners van Meppel ervaren als het wezen van onze samenleving.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons