Logo 112Meppel

Redactie cultuur 0 reactie(s) do 02 maart 2017, 0:34

Finale eenakterfestival in Schouwburg Ogterop

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22:45 uur

MEPPEL / BEILEN – In de herfst van 2016 is het Huus van de Taol begonnen met de organisatie van het eenakterfestival Kört & Goed. Door het eenakterfestival hoopt het Huus van de Taol met name het korte toneelwerk in de streektaal te stimuleren.

 

Het Huus reageert hierbij ook op de vraag van organisatoren van culturele avonden, die in hun programma wel plek hebben voor een eenakter, maar een avondvullend stuk slecht kunnen plaatsen.

 

Tien toneelgroepen hebben zich hiervoor aangemeld: WDOB uit Een, ADO Norg, Volk van Grada Emmen, Toneelgroep Zwiggelte, Rederijkerskamer Borger, De Kring Holthe, Crescendo Gieterveen, Kruudmoet Klazienaveen, Rederijkerskamer UDI Ruinerwold en de groep Wim Ensing. De organisatoren Aly Mulder, Leny Hamminga, Rob van der Ree en Jan Germs hebben voor een drietal voorrondes gekozen, waarna de winnaars en de beste nummer twee door mogen naar de finale, die op zaterdag 25 maart in Schouwburg Ogterop in Meppel wordt gehouden.

De voorrondes vinden op vrijdag 3 maart plaats in De Brinkhof in Norg, op zaterdag 11 maart in zaal Wielens in Noord-Sleen en op vrijdag 17 maart om 20.00 uur in dorpshuis De Alke in Alteveer met Rederijkerskamer UDI Ruinerwold. De eenakters worden door deskundige juryleden beoordeeld. Tijdens de voorrondes is steeds hetzelfde drietal aanwezig: Bert Rossing, Leny Hamminga en Bert op ’t Ende.

 

Op de finale-avond van 25 maart in Ogterop in Meppel beoordelen Just Vink, Marga Kool en Roelof Pieters de vier eenakters.

 

Kaarten reserveren bij het Huus van de Taol: [email protected]. Kaarten kunnen ook aan de zaal worden gekocht.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.