Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 29 juni 2017, 18:19

FrieslandCampina vestigt nieuwbouw distributiecentrum in Meppel

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22:47 uur

MEPPEL – FrieslandCampina is voornemens een distributiecentrum te gaan vestigen op bedrijventerrein Noord II in de gemeente Meppel. Woensdag 28 juni hebben burgemeester Korteland, wethouder Ten Hulscher en Corporate Director Real Estate Gerard Menting van FrieslandCampina een intentieovereenkomst getekend. Met een perceel van 70.000 m2 is dit de grootste grondtransactie in Meppel van de afgelopen 20 jaar. FrieslandCampina gaat na realisatie het distributiecentrum huren.

 

Het distributiecentrum van FrieslandCampina omvat 31.000 m2 voor opslag en overslag van zuivelproducten bestemd voor de exportmarkten en gaat ruimte bieden aan 45.000 palletplaatsen. Het distributiecentrum biedt aan circa 35 medewerkers werkgelegenheid en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van voedselveiligheid en brandveiligheid. De nieuwbouw wordt BREEAM ‘very good’ gecertificeerd, hetgeen betekent dat de bouw op een duurzame manier en met duurzame materialen plaatsvindt. FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum de opslag en overslag concentreren van zuivelproducten van haar productielocaties in Beilen en Meppel, activiteiten die nu nog verspreid plaatsvinden over vier magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam. Naast een jaarlijkse efficiencybesparing wordt een forse reductie van 1,5 miljoen transport km gerealiseerd, hetgeen neerkomt op een reductie van CO2 uitstoot van 648.000 kg.

 

Keuze voor Meppel

Corporate Director Real Estate Gerard Menting vertelt waarom de keuze op Meppel is gevallen: “Vanaf november zijn verschillende opties in de regio uitvoerig onderzocht, waarbij uiteindelijk Meppel gezien de goede bereikbaarheid zowel over de weg als over water, de mogelijkheid van toekomstige uitbreiding en een gunstige centrale ligging ten opzichte van onze productielocaties, de doorslag hebben gegeven. Daarnaast wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de reductie van de uitstoot van CO2”.

 

Meppel aantrekkelijke vestigingsplaats

Burgemeester Korteland is verheugd over de komst van het grote distributiecentrum: “Deze ontwikkeling is goed voor de economie, goed voor werkgelegenheid, goed voor Meppel. Meppel is een aantrekkelijke plaats voor bedrijven om zich te vestigen. Het is perfect gelegen op een knooppunt van water, wegen en spoor naar Noord-Nederland.”

 

Bedrijventerreinen

Wethouder Ten Hulscher: “Een logistieke hub op Noord II is een mooie ontwikkeling voor Meppel ook in relatie tot onze havenontwikkeling. Voor de tweede keer in korte tijd kiest een onderneming voor nieuwbouw op Noord II. Het betekent aan het werk om de bedrijven goed te faciliteren met een bouwteam maar zeker ook aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen.”

 

Bedrijventerrein Noord II

Het bedrijventerrein Noord II heeft veel groen en water en geeft ondernemers ruimte om te ondernemen. Bedrijventerrein Noord II is direct ontsloten via op- en afrit Meppel-Noord. Meppel ligt met knooppunt Lankhorst aan de snelwegen A32 en A28. Amsterdam en Groningen zijn snel bereikbaar en ook Duitsland en Scandinavië.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.