Logo 112Meppel

Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 11 februari 2022, 17:30

Frisse start voor ondernemers in Meppel

MEPPEL – De gemeente Meppel geeft ondernemers een frisse start door een bijdrage van € 50.000 te doen in het ondernemersfonds. Hiermee wil het college de ondernemers een steuntje in de rug geven nu er weer ruimte is om te ondernemen in veel sectoren. De ondernemers mogen zelf bepalen hoe ze de bijdrage gaan gebruiken.

Effecten coronamaatregelen
Een groot deel van de Meppeler ondernemers is of wordt ernstig getroffen door de coronamaatregelen. Door de derde lockdown moesten niet essentiële winkels, horeca, cultuur en contactberoepen opnieuw de deuren sluiten. De veerkracht van de Meppeler ondernemers is groot, maar de coronamaatregelen hebben enorme financiële en mentale effecten. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een bijdrage te verstrekken voor een frisse start voor ondernemers in Meppel.

De Stichting Ondernemersfonds Meppel krijgt het beheer van de toegekende middelen. In het ondernemersfonds werken de Meppeler Handelsvereniging (MHV), Handelsvereniging Nijeveen (HN), ICC-Parkmanagement Meppel (ICC-PMM) en vertegenwoordigers uit het onderwijs, zorg en landbouw samen aan projecten die bijdragen aan het versterken van de Meppeler economie.

Verantwoording
Net zoals bij de frisse start voor verenigingen vorig jaar is uitgebreide verantwoording voor de besteding van het geld niet nodig. De bijdrage wordt dus verstrekt zonder voorwaarden. Het college vertrouwt erop dat de ondernemers in Meppel het geld gebruiken om de levendigheid in Meppel terug te brengen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.