Logo 112Meppel

Redactie overig 0 reactie(s) vr 31 maart 2023, 17:31

Gemeente Meppel zoekt Junior Cyber Agents

MEPPEL – Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom slaan de gemeente Meppel, politie Meppel en Welzijn MensenWerk de handen ineen op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Speel Hackshield

Met behulp van het online spel Hackshield leren kinderen alles over hacken, datalekken en veilig internetten. Ze leren online gevaar herkennen en voorkomen. Ook stimuleert het spel de kinderen om ouders en opa’s en oma’s digitaal bewust te maken van cybercriminaliteit.

Huldiging

De beste Cyber Agents uit de gemeente Meppel worden in juni gehuldigd door burgemeester Richard Korteland en ontvangen een beloning: “Door het digitaal vaardig maken van kinderen in onze gemeente, hopen we ook de ouders en grootouders te bereiken. Samen werken we toe naar een digitaal veilig Meppel.”

Gratis meedoen

Het spel kan je gratis spelen via www.joinhackshield.nl/gemeente/meppel of door de app te downloaden op een smartphone of tablet. Op deze website is ook meer informatie te vinden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.