Logo 112Meppel

Redactie lokaal 0 reactie(s) di 21 februari 2017, 0:26

Gemeente volgt standpunt RIVM betreft kunstgras

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22:46 uur

MEPPEL – Gemeente Meppel volgt het standpunt van RIVM: spelen op kunstgras met rubbergranulaat is veilig. Dit wordt gesteld als reactie na het onderzoek van de VU die zebravisjes in aanraking bracht met het rubbergranulaat.

 

Achtergrond

Na de uitzending van Zembla in oktober 2016 is het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een onderzoek gestart naar de gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat in kunstgras. De resultaten van dit onderzoek geven aan dat sporten op deze velden veilig is. Het risico voor de gezondheid van sporten op deze kunstgrasvelden is praktisch verwaarloosbaar.

 

Het televisieprogramma ZEMBLA, zond 15 februari 2017 een vervolg op de uitzending van oktober uit met de titel: ‘Gevaarlijk spel, het vervolg’. In de uitzending is een onderzoek gepresenteerd van de VU. Hierin werden onder andere voorlopige resultaten getoond van proefjes met zebravisjes. Het RIVM zegt hier onder andere over:

 

…Het RIVM heeft onderzocht in welke mate stoffen uit het rubbergranulaat vrijkomen en hoe sporters met die stoffen in contact komen. Daarbij zijn de meest informatieve kwantitatieve zoogdier-studies gebruikt om de vertaling te kunnen maken naar effecten voor de mens. In vergelijking met die kwantitatieve zoogdierstudies geeft het huidige onderzoek van de VU geen aanvullende inzichten voor wat betreft de risicoschatting voor de mens…

 

Standpunt RIVM, GGD GHOR, KNVB, VSG, e.a.

Vereniging Sport en Gemeenten volgt het standpunt van o.a. RIVM, GGD GHOR en de KNVB dat het spelen op met rubber ingestrooid kunstgras veilig is om op te spelen. Gemeente Meppel volgt dit standpunt ook.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.