Logo 112Meppel

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 23 december 2021, 16:53

Gratis zelftest voor Meppelers met weinig inkomen

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:53 uur
MEPPEL – Gemeente Meppel stelt een gratis sneltest beschikbaar voor inwoners met weinig inkomen. De sneltest is vanaf vandaag af te halen bij de receptie in het stadhuis of bij activeringscentrum De MensA aan de Witte de Withstraat 2a. Er wordt niet gevraagd om inkomensgegevens of andere documentatie. Bij het afhalen dient men uiteraard wel klachtenvrij te zijn.

De Rijksoverheid adviseert een zelftest te doen bij (milde) klachten of wanneer iemand bezoek ontvangt of naar het werk gaat. De kosten voor een test variëren tussen de twee en tien euro.

Wethouder Henk ten Hulscher: “Bedragen die niet iedereen zich kan veroorloven. Zeker niet als je weet dat zich regelmatig situaties voordoen waarin het verstandig is om je te laten testen. Ik ben blij dat we inwoners met weinig inkomen hierin tegemoet kunnen komen.”

Om een zelftest af te halen bij Activeringscentrum De MensA moet een afspraak gemaakt worden. Dat kan via telefoonnummer 06 – 46 85 71 34. Een zelftest bij de receptie van het stadhuis kan afgehaald worden tijdens openingstijden.

Ook het ministerie van VWS stelt gratis mondkapjes en zelftesten beschikbaar aan inwoners met lage inkomens via gemeenten, in het kader van het armoedebeleid. De verwachting is dat deze in januari 2022 geleverd kunnen worden. Vooruitlopend daarop heeft Meppel nu zelftesten gekocht die vanaf vandaag afgehaald kunnen worden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.