Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 22 maart 2017, 18:21

Herijking uitgangspunten Nieuwveense Landen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 20 aug 2021 om 22:46 uur

MEPPEL – De gemeenteraad heeft het college gevraagd het geldende stedenbouwkundig plan voor Nieuwveense Landen aan te passen aan de huidige tijd.

 

In een stedebouwkundig plan wordt de gewenste inrichting van een wijk geschetst van o.a. kavels, wegen en groen en rekening gehouden met bijvoorbeeld waterberging. Doel is dat mensen veilig en met plezier kunnen wonen.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: Nu de woningmarkt zich lijkt te stabiliseren -zelfs aantrekt- en er weer vertrouwen is, is het ook het moment gekomen om helderheid te verschaffen over de ontwikkelrichting en de toekomstige ontsluiting van Nieuwveense Landen.

 

Het college wil het plan aanpassen met uitgangspunten die passen bij de huidige tijd en ontwikkelingen. Voordat het college start met de aanpassingen, worden de uitgangspunten voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Uitgangspunten

Bij uitgangspunten die nodig zijn voor de aanpassing van het plan moet men denken aan bijvoorbeeld de verkeersontsluiting, minder woningen i.v.m. de bevolkingsprognose, de veranderende woningmarkt, voorzieningen in de wijk en duurzaamheid.

 

Nieuwveense Landen weer bij de tijd

Door het huidige plan te actualiseren kan de gemeente beter inspelen op de wensen vanuit de woningmarkt en krijgt Nieuwveense Landen de positieve aandacht die het verdient.

 

Vervolg

Als de raad de uitgangspunten vaststelt, werkt het college twee scenario ’s uit. Het eerste scenario betreft vooral een ontwikkeling in westelijke richting en het tweede scenario een ontwikkeling in zowel westelijke als oostelijke richting. De uitgangspunten worden in beide scenario ’s uitgewerkt. Het resultaat is een geactualiseerd plan voor Nieuwveense Landen met minder woningen en woonmilieus, een flexibele verkeersontsluiting, een kleiner plangebied een voorkeurvariant van een ontwikkelrichting. Deze variant zal vervolgens eind 2017 worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.