Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 08 november 2017, 17:32

Kinderen brengen burgemeester ontbijtje op stadhuis

Laatste update: 20 jun 2022 07:59 uur

MEPPEL – Vanochtend brachten 29 kinderen van de Anne Frankschool uit Meppel een ontbijtje bij burgemeester Richard Korteland op het stadhuis. Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op 3.000 basisscholen.

 

Burgemeester Richard Korteland onderstreept hiermee, net als 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

 

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het begin van het ontbijt betaalde burgemeester Korteland symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds / Jeugdsportfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van € 100 in ontvangst.

 

Het Nationaal Schoolontbijtleerlingen ontbijten met burgemeester

Het Burgemeestersontbijt in 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15de jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons