Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 30 mei 2017, 17:37

Kroonenberg start herontwikkeling winkelcentrum Keyserstroom

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22:46 uur

MEPPEL – Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met de Gemeente Meppel over de bestemmingsplannen ten behoeve van de herontwikkeling van Keyserstroom. In de plannen voor het vernieuwde winkelcentrum, waar beleving en ontmoeting een belangrijke rol gaan spelen, zal naast de huidige winkels ook ruimte gecreëerd worden voor nieuwe functies zoals horecagelegenheden en een bioscoop.

 

Winkelcentrum Keyserstroom is gesitueerd aan de noordelijke kant van het kernwinkelgebied van Meppel. De façade bestaat uit een serie beeldbepalende historische gevels, gelegen aan de Kruisstraat, met aansluiting op de Hoofdstraat. Aan de achterzijde (Noteboomstraat) is de toegang tot de inpandige parkeergarage.

 

Het winkelcentrum van circa 10.000 m² wordt in de komende tijd ingrijpend verbouwd naar ontwerp van architect E-UP Design. Zo zal op het centrale plein een vide van 300 m2 gecreëerd worden, waardoor een opener, lichter en transparanter beeld ontstaat. De huidige winkels op de begane grond zullen herplaatst worden en nieuwe winkelformules worden toegevoegd, evenals horeca en andere verblijfsfuncties inclusief een terras aan de voorzijde. De parkeergarage zal geüpgraded worden en in de voormalige winkelruimte van V&D komt een bioscoop met vier zalen op de eerste verdieping, die naar verwachting op jaarbasis circa 100.000 bezoekers trekt.

 

Dit heeft een positief effect op de levendigheid in dit deel van de stad.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: We zijn enorm blij dat Kroonenberg Groep de Keyserstroom gaat moderniseren en herontwikkelen. Het is straks een modern winkelcentrum met parkeergelegenheid dat aan alle eisen van de tijd voldoet. Samen met de gemeentelijke Kwartiermaker en Kroonenberg Groep denken we mee om de leegstaande meters weer gevuld te krijgen. Maar het beste nieuws voor Meppelers is wel dat de bioscoop terugkeert in het centrum. Al met al een prachtige ontwikkeling voor Meppel.

 

De vergunningenprocedure start in juni 2017, waarna naar verwachting de verbouwing in het najaar van 2017 kan aanvangen. Medio 2018 zal de officiële heropening van het winkelcentrum plaatsvinden. Tijdens de werkzaamheden blijft het winkelcentrum open voor publiek.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.