Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 04 september 2017, 19:52

Leerlingen OBS De Tolter vragen extra aandacht voor verkeersveiligheid

Laatst bijgewerkt: vrijdag 20 aug 2021 om 22:47 uur

MEPPEL – Op maandag 4 september om 10.00 uur hebben leerlingen van groep 8 van OBS De Tolter in Meppel, samen met wethouder Koning symbolisch een spandoek opgehangen in verband met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’. De ‘echte’ spandoeken zijn met een hoogwerker op diverse locaties in de wijk opgehangen zodat weggebruikers het duidelijk kunnen zien.

 

Naast het ophangen van een spandoek met de wethouder, hebben leerlingen van OBS De Tolter in de ochtend VVN-ansichtkaarten geschreven voor de buurtbewoners met een verkeersboodschap erop.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: Als wethouder, vader én ambassadeur van de campagne ‘Samen richting nul’ vind ik het belangrijk dat er extra aandacht wordt besteed aan kwetsbare verkeersdeelnemers zoals schoolgaande kinderen. Juist in de periode na de vakantie is het risico op een ongeluk groot, vandaar dat ik deze actie van VVN van harte ondersteun.

 

Waarom deze verkeersveiligheidsactie?

Na de zomervakantie, als de scholen weer beginnen, moeten alle verkeersdeelnemers na een rustige periode weer aan elkaar en de toegenomen drukte wennen. Kinderen zitten na de zomer vol van vakantieverhalen en van de spanning voor een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Om automobilisten en andere weggebruikers er op te wijzen dat er meer kinderen op straat zijn om rekening mee te houden, doet de gemeente Meppel mee aan de landelijke campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’

 

Veilig Verkeer Nederland (VVN)

Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar bijna 2x zo groot dan in de rest van het jaar. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.