Logo 112Meppel

Redactie misdaad 0 reactie(s) ma 28 maart 2022, 16:44

Man (87) in Erica geeft bankpas en zilverwerk af aan ‘bankmedewerker’

ERICA – Op zaterdag 26 maart na 10.00 uur zijn er twee personen op verschillende tijdstippen bij een 87-jarige man aan de Kerklaan op Erica aan de deur geweest. Omstreeks 10.00 uur was hij gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Deze bankmedewerker had een verhaal over dat er een poging oplichting was geweest en dat de bank nu de bankpas daarom moest ophalen. Even later kwam er daadwerkelijk een man de bankpas ophalen.

Later op de dag, tijdstippen zijn onbekend, kwam er een tweede man aan de deur. Deze heeft zilverwerk (met de smoes dat deze getaxeerd moesten worden van de bank) meegenomen.

Diezelfde zaterdagavond is in Zwolle en Meppel met de bankpas geld opgenomen en in de nacht van zaterdag op zondag is in Groningen met de bankpas geld opgenomen.

De man kan één dader (degene die als eerste binnenkwam en de bankpas heeft opgehaald) als volgt omschrijven: blanke man, van middelbare leeftijd, netjes gekleed en hij sprak correct Nederlands.
Wij zijn op zoek naar mensen in de ochtend een man hebben zien lopen, welke mogelijk op viel door vreemd/zoekend gedrag, in omgeving van de Kerklaan, Havenstraat en Veenschapswijk op Erica.

Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Heb jij camera’s in deze buurt hangen en staat hier iets verdachts op, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844.

112 Erica

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Erica lees je in onze categorie 112 Nieuws Erica. Alle 112 alarmeringen uit Erica kan je live volgen via 112 meldingen Erica.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.