Logo 112Meppel

Redactie lokaal 0 reactie(s) zo 29 januari 2017, 19:13

Marktonderzoek gebruik Stadsbus Meppel van start

Laatst bijgewerkt: vrijdag 20 aug 2021 om 22:48 uur

Deze week starten studenten van het Ondernemerspunt Meppel een marktonderzoek over het gebruik van de Stadsbus Meppel. Het onderzoek richt zich op de doelgroep die in het bezit is van een Wmo-vervoerspas.

 

Een kleine 300 personen in Meppel zal worden benaderd voor een gesprek. Dat gesprek kan thuis plaatsvinden of telefonisch. Studenten zullen dan diverse vragen stellen over de Stadsbus Meppel. Ook reizen studenten met de Stadsbus mee en interviewen ze gebruikers. De studenten hebben een legitimatiebewijs bij zich.

 

Alle geïnterviewde mensen krijgen als dank voor de medewerking aan het onderzoek een gratis rit met de Stadsbus Meppel aangeboden. Dan kunnen ze zelf de bus en de gemakken zien en ervaren van deze vervoersvorm. Het onderzoek en de gebruikscijfers vormen de basis van een evaluatie van de Stadsbus Meppel.

 

Dit voorjaar wordt de evaluatie opgesteld en besproken in het Reizigersplatform en zal daarna door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Voor de zomervakantie zal de gemeenteraad zich hierover uitspreken. Dan wordt ook duidelijk of de pilot van de Stadsbus Meppel in 2018 een vervolg krijgt. In 2018 wordt er voor het personenvervoer een nieuwe aanbesteding afgerond.

 

Stadsbus Meppel is regulier stads- én doelgroepenvervoer

Sinds 14 december 2015 rijdt de Stadsbus door Meppel. Een samenwerkingsinitiatief van gemeente Meppel, Connexxion, Reestmond, Leer Werk Centrum en Welzijn Mensenwerk. De stadsbus biedt voordelig en gebruiksvriendelijk gecombineerd stadsvervoer voor iedereen, inclusief Wmo-pashouders en leerlingen. Het is een pilot voor twee jaar, met de bedoeling dat Wmo-pashouders hiervan zoveel mogelijk gebruik maken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.