Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 16 maart 2018, 18:20

Medewerkers Reestmond ontvangen diploma

Laatst bijgewerkt: maandag 07:57 uur

MEPPEL – Op donderdag 15 maart 2018 heeft wethouder Roelof Pieter Koning aan 12 medewerkers van Reestmond, erkende VCA-diploma’s uitgereikt.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: “Door deze opgedane vaardigheden wordt de uitstroom naar een reguliere baan of studie kansrijker. Het is mooi om te zien dat vandaag die inzet wordt omgezet in een welverdiend diploma.”

 

Samenwerking

In samenwerking met het Drenthe College verzorgt het Leer Werk Centrum een VCA-opleiding voor 86 werknemers van Reestmond. 55 personen doen de B-VCA opleiding, acht personen volgen de VOL-VCA opleiding en 23 personen doen de VCA-opfriscursus. De eerste groep medewerkers heeft de opleiding afgerond en zij ontvangen vandaag dus hun B-VCA of VOL-VCA diploma uit handen van wethouder Koning.

 

VCA

VCA is dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie 25 jaar aan kennis en ervaring hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat is de basis gelegd om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

 

Leerwerkcentrum

Het Leer Werk Centrum is het re-integratiecentrum voor bijstandsgerechtigden in de gemeente Meppel. Hier doen werkzoekenden arbeidsritme, werkervaring en vakgerichte scholing op waarbij het accent ligt op individuele en persoonlijke begeleiding. Na een intakegesprek volgt de deelnemer een individueel traject met als doel uitstroom naar een reguliere baan of het volgen van een studie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.