Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 21 februari 2018, 18:32

Meppel doet mee aan pilot Gastvrije Binnenstad

Laatst bijgewerkt: maandag 07:58 uur

MEPPEL – Stad & Co gaat, samen met INretail, Detailhandel Nederland en Mindlogyx Retail, Nederlandse binnensteden gastvrijer maken. Met hulp van de Stichting Detailhandelsfonds wordt het komende jaar in samenwerking met de Meppeler Handels Vereniging (MHV) in Meppel een pilot gedraaid met het opleiden van city hosts en winkelpersoneel.

 

Ook in Deventer, Zoetermeer en Eindhoven wordt deze pilot gedraaid. De ervaringen moeten leiden tot een Toolbox Gastvrijheid 2.0 die landelijk ingezet kan worden.

 

Pascal Spijkerman van Stad&CO: “Gastvrije winkelgebieden trekken meer bezoekers aan, zorgen dat mensen er vaker naartoe gaan en dat ze er langer blijven. In dit project wordt daar op twee manieren aan bij gedragen. Ten eerste wordt geïnvesteerd in gastvrijheid op straat door city hosts op te leiden. Ten tweede wordt de gastvrijheid in winkels versterkt, door personeel te trainen.”

 

Henk Smit van de Meppeler Handels Vereniging (MHV): “Ons prachtige centrum heeft beleving hoog in het vaandel staan. Daarnaast kunnen we met onze gastvrijheid nog verder het verschil maken. We zijn zeer blij om als Meppel mee te mogen draaien in deze pilot en daarmee ons niveau nog verder omhoog te brengen!”

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: “Complimenten voor de MHV dat zij de kans grijpen om mee te doen aan deze belangrijke pilot. Het gaat er om dat onze gasten in de Meppeler binnenstad vriendelijkheid, behulpzaamheid én menselijke warmte ervaren, kortom: beleving en hospitality”

 

Gastvrij winkelgebied trekt meer bezoekers

Door de positieve indruk die mensen op die manier krijgen, worden gasten en bewoners op hun beurt ambassadeurs van de stad en zullen zij anderen stimuleren om deze te bezoeken of zelfs om er te gaan wonen. Een gastvrij winkelgebied trekt meer bezoekers aan, zorgt dat mensen er vaker naartoe gaan en ook dat ze er langer blijven. De extra bestedingen die hierdoor worden gedaan, hebben een directe positieve impact op de binnenstad.

 

Elkaar versterken

Detailhandel, horeca, het hotelwezen, cultuur en vrijetijdsvoorzieningen versterken elkaar hierin. Zowel ondernemers als vastgoedeigenaren profiteren van een gezellige, florerende binnenstad. Daarnaast zijn bewoners een bepalende factor voor hoe een gebied door bezoekers wordt ervaren, maar ook de bewoners zelf moeten zich thuis en welkom voelen in het gebied waar zij wonen. Dat zorgt voor sociale duurzaamheid en leefbaarheid in binnensteden en buurten.

 

Gastvrijheid verhogen

In deze pilot wordt op wetenschappelijke basis een gastvrijheidsprogramma ontwikkeld waarin we verschillende manieren toetsen om gastvrijheid te verhogen. Op basis van de kennis en ervaring die daarmee wordt opgedaan, kunnen succesfactoren worden geïdentificeerd waarmee vervolgens gastvrijheid in de rest van Nederland kan worden verhoogd. Het resultaat, de Toolbox Gastvrijheid 2.0, zal in december 2018 op een speciaal seminar worden gepresenteerd.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.