Logo 112Meppel

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 17 september 2021, 20:24

Meppel helpt inwoners met geldzorgen

Laatst bijgewerkt: woensdag 20:26 uur
MEPPEL – Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Meppel werkt daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële zorgen te helpen.

Op de website Geldfit.nl kunnen mensen een online test doen. Aan de hand van een aantal korte vragen wordt de financiële situatie in kaart gebracht en wordt een persoonlijk advies gegeven. Ook krijgen inwoners een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of het gemeentelijk schuldhulploket. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Persoonlijk advies
Wethouder Henk ten Hulscher is blij met deze ontwikkeling. “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. En dan is het niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp. Met het programma Geldfit kunnen we inwoners persoonlijk advies geven en direct doorverwijzen naar passende ondersteuning. En daarmee voorkomen we hopelijk dat de geldzorgen verder verergeren.”

Geldzorgen bij ondernemers
Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in de gemeente Meppel kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl. Hiervoor is een specifiek loket ingericht omdat ondernemers andere financiële risico’s lopen dan particulieren. Het ondersteuningsaanbod is daarop afgestemd, met onder meer ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.