Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 09 januari 2018, 20:08

Meppel in 2017 gegroeid met 410 inwoners!

Laatst bijgewerkt: maandag 20 jun 2022 om 07:58 uur

MEPPELK – De voorlopige bevolkingscijfers van de gemeente Meppel laten over 2017 een flinke groei van de bevolking zien. Op 1 januari waren er 33.432 Meppelers tegenover 33.022 een jaar eerder. Evenals in 2016 dus weer een stevige groei.

 

Burgemeester Korteland is optimistisch over de toekomst: “Je ziet vooral weer een fikse groei in het aantal mensen dat zich in Meppel vestigt: afgelopen jaar 2.150. Meppel blijft dus aantrekkelijk voor nieuwe inwoners. De bevolkingsgroei is van groot belang voor de voor de huidige inwoners. Want de voorzieningen van de stad blijven een stevig draagvlak vragen. Blijvend goed onderwijs, gezondheidszorg, sport, cultuur en natuurlijk de lokale economie, hangen af van nog meer inzet en vernieuwing. Het is goed dat mensen zich willen vestigen bij alles wat onze stad hen en hun kinderen te bieden heeft.”

 

Woningbouw sterke motor stadsontwikkeling

Wethouder Koning ziet dat Meppel de rol van aantrekkelijke stad voor de regio volop blijft spelen: “De bouw van 217 nieuwe woningen is het bewijs dat mensen ons bruisende centrum en fraaie omgeving blijven waarderen. Berggierslanden nadert de voltooiing van de wijk en Nieuwveense Landen krijgt zichtbaar karakter. Perfect voor Meppel als centrum voor gastvrij winkelen en heerlijk uitgaan. De groei tot in totaal 15.612 woningen laat zien dat investeren in de stad blijft lonen en dat geeft vertrouwen in nog meer nieuwe energie voor de gemeente in de komende jaren.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.