Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 31 januari 2018, 16:41

Meppel is voorstander van statiegeld op flesjes en blikjes

Laatst bijgewerkt: maandag 20 jun 2022 om 07:58 uur

MEPPEL – Gemeente Meppel sluit zich aan bij de statiegeldalliantie. De alliantie is een groep van meer dan honderd bedrijven en organisaties in Nederland en België die pleit voor de invoering van statiegeld op PET-flesjes en blikjes. Op die manier willen ze zwerfvuil tegengaan en dierenleed voorkomen.

 

Plastic flesjes en blikjes zijn op dit moment verantwoordelijk voor zo’n 40% van het zwerfafval. Statiegeld kan op deze eenmalige drankverpakkingen een aanzienlijk deel van het zwerfafval-probleem eenvoudig en effectief oplossen. Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder kosten en betere recycling van waardevolle materialen.

Veel zwerfafval dat niet word opgeruimd, belandt in rivieren en oceanen en vormt een plastic soep: drijvende hoeveelheden vuilnis. En dat is erg schadelijk voor vogels, vissen en andere waterdieren.

 

Schonere omgeving

Wethouder de Vos is voorstander van de statiegeldregeling: “In Meppel werken we toe naar 30 kilo restafval per persoon in 2020. Daarom zetten we in op bewustwording en het belang van afval scheiden en betere inzamelmogelijkheden. Een statiegeldregeling voor flesjes en blik is een stimulans deze apart in te leveren. Dat draagt hopelijk bij aan en een schonere omgeving omdat er minder blik en flesjes op straat belanden.”

 

Statiegeldalliantie

De Statiegeldalliantie geeft een gezamenlijk geluid af naar de regeringen van Nederland en België en wil nog dit jaar de invoering van statiegeld op kleine flesjes en blikjes voor elkaar krijgen. Eerder bleek uit onderzoek van de Consumentenbond dat driekwart van de Nederlanders voor het uitbreiden van statiegeld is.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.