Redactie algemeen 0 reactie(s) za 08 juli 2017, 17:58

Meppel zet in op compact centrum en beleving

Laatste update: 1 jaar geleden

MEPPEL – Op woensdag 5 juli 2017 hebben de gedeputeerden Brink, Bijl, Stelpstra en Jumelet in één dag tijd een tussenstand opgehaald van de binnenstadplannen in Drenthe. De gedeputeerden hebben een rondreis gemaakt langs de plaatsen die aanspraak kunnen maken op het provinciale binnenstadfonds.

 

Binnenstadplan Meppel

Namens de gemeente Meppel lichtte wethouder Koning het binnenstadplan toe aan de gedeputeerden.

 

Wethouder Koning: Leegstand terugdringen door het uit de markt nemen van het vierkante meters zien we als een belangrijke opgave. Maar veel meer nog gaat het om het toevoegen van beleving. Daarmee komt het totale plaatje voor de binnenstad van Meppel op orde. De herontwikkeling van de Keyserstroom is daar een mooi voorbeeld van. Met de komst van de bioscoop vervalt er 3.000 m² detailhandel. Op meer plekken in ons nieuwe kernwinkelgebied willen we die ontwikkeling aanjagen en faciliteren. Zo kan het binnenstadfonds ons helpen om het verschil te maken. Kansen pakken wanneer ze zich voordoen.

 

Wonen in de aanloopstraten kan de leegstand daar oplossen. De gemeente wil toestaan dat er gewoond kan worden in straten die naar het centrum leiden. Met een goed gevuld centrum en levendige aanloopstraten werkt Meppel aan de robuuste, toekomstbestendige binnenstad. ‘Compact, compleet en comfortabel’ zijn de kernwoorden die daarbij horen.

Samen met marktpartijen gaan provincie en gemeente voor enkele miljoenen investeren in de binnenstad van Meppel. Naar verwachting starten de activiteiten begin 2018.

 

Doel van bezoek

Doel van het bezoek van de gedeputeerden aan Meppel en de andere steden was om gezamenlijk kennis te nemen van de stand van zaken met de opgaven in de binnensteden, de binnenstadplannen van de gemeenten, de denkrichtingen van oplossingen en hoe er gebruik gemaakt gaat worden van de subsidies van he binnenstadfonds.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons