Logo 112Meppel

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 03 februari 2022, 17:46

Nieuwe verlichting bij het Joods Monument in Meppel

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:46 uur
MEPPEL – De verlichting in het Joods Monument in het Slotplantsoen van Meppel is verfraaid. Het monument wordt nu op zachtere wijze verlicht, waarbij de namen van alle vermoorde Joodse stadsgenoten beter tot hun recht komen.

Juiste sfeer
Jan Oldebesten, voorzitter Stichting Joods Monument Meppel:

“Door de nieuwe verlichting kunnen we nog meer de aandacht vestigen op de namen, zodat ze nooit worden vergeten”.

“Met het plaatsen van de nieuwe verlichting worden de herdenkingsstenen op een subtielere wijze verlicht. Dit draagt bij aan de juiste sfeer, die past bij dit bijzondere monument in het centrum van de gemeente Meppel.” Aldus wethouder van Ulzen.

Joods Monument
Het monument uit 1970 is uitgebreid en aangevuld met de namen van de Joodse stadsgenoten. Zij keerden helaas niet terug uit de concentratiekampen, maar zijn op verschrikkelijke wijze vermoord. Het is onthuld in september 1997 en staat in het Slotplantsoen in hartje Meppel. Het “kijkt uit” over de voormalige synagoge en de Joodse buurt. Meer informatie over het Joods Monument: www.joodsmonumentmeppel.nl. De verlichting is aangebracht door Roodbergen Dolfsma Light-Design uit Meppel.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.