Logo 112Meppel

Redactie lokaal 0 reactie(s) wo 09 februari 2022, 17:45

Omstreden beveiligingscamera’s bij tientallen gemeenten in gebruik

NEDERLAND – Tientallen Nederlandse gemeenten maken gebruik van beveiligingscamera’s van de Chinese fabrikanten Hikvision en Dahua. Er zijn zorgen over spionage en betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen, zo melden Follow the Money en de NOS.

Uit navraag van de NOS blijkt dat de camera’s van de Chinese fabrikanten door zeker 51 Nederlandse gemeenten worden gebruikt. Er zijn echter zorgen over de veiligheid van de apparaten en of de Chinese overheid die zou kunnen gebruiken.

Daarnaast zijn er zorgen over de betrokkenheid van de fabrikanten bij mensenrechtenschendingen. Camera’s van de fabrikanten zouden onder andere bij onderdrukking van de Oeigoeren in China worden ingezet, meldt Follow the Money.

Verschillende gemeenten gaan het gebruik van camera’s van de Chinese merken Hikvision en Dahua heroverwegen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.