Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 13 oktober 2017, 19:41

Ook woningen in het duurdere segment nu in de lift in de gemeente Meppel

Laatst bijgewerkt: maandag 20 jun 2022 om 07:59 uur

MEPPEL – De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft vandaag de woningmarktcijfers van het derde kwartaal 2017 gepresenteerd en daaruit blijkt dat woningprijzen in de stad ‘door het dak gaan’.

 

In het deze week verschenen regeerakkoord staat “nu de economie weer aantrekt, de vraag naar woningen weer enorm is toegenomen”. De kwartaalcijfers van Meppel onderschrijven dit beeld ieder kwartaal opnieuw. Vooral in het duurdere segment stijgen de prijzen nu, wordt de verkooptijd gehalveerd en daalt het verschil in vraag- en transactieprijs.

 

Wethouder Koning: “In Meppel gaan voor een gezonde woningmarkt, waarbij we naast de bestaande bouw en huurwoningen, ook inzetten op nieuwbouw onder andere in het duurdere segment. Binnenkort starten we met de verkoop van 31 vrije kavels in de nieuwe fase Broeklanden van Nieuwveense Landen. Op de Woonbeurs die we daar op 11 november organiseren, vertellen we belangstellenden meer over de mogelijkheden.”

 

Makelaar Jan Weide is kort en krachtig over de cijfers van het derde kwartaal 2017: “Er moet sneller meer nieuwbouw (voor starters) komen!”

 

Tussenwoningen
Ten opzichte van het tweede kwartaal zijn er iets minder tussenwoningen in de gemeente Meppel verkocht en is de verkoopprijs licht gedaald. De gemiddelde verkooptijd is nagenoeg gelijk gebleven.

 

Hoekwoningen
Er zijn meer hoekwoningen verkocht ten opzichte van het vorige kwartaal. De transactieprijs per woning is licht gedaald. De verkooptijd is weer gedaald en nu op het laagste niveau van de afgelopen 4 jaar.

 

Twee onder-een-kapwoningen
Er zijn vergeleken met het tweede kwartaal meer twee-onder-een-kapwoningen verkocht. De verkoopprijs is licht gedaald. De verkooptijd per woning is gedaald.

 

Vrijstaande woningen
Er zijn ten opzichte van het vorige kwartaal meer vrijstaande woningen verkocht. De verkoopprijs is gemiddeld met €40.000,– gestegen. De verkooptijd is gehalveerd.

 

Appartementen
De verkoop van appartementen in de gemeente Meppel is in het derde kwartaal van 2017 weer gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. De verkoopprijs is net als de verkooptijd gedaald.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.