Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 16 maart 2018, 18:23

Regenboogbankjes in centrum Meppel

Laatst bijgewerkt: maandag 20 jun 2022 om 07:57 uur

MEPPEL – Het Wijkplatform Centrum heeft de wens van inwoners ontvangen om tijdens het winkelen in het centrum van Meppel even ergens te kunnen zitten. Om uit te rusten na een paart uurtjes winkelen of gewoon te genieten van de zon zonder een consumptie te hoeven kopen. Het wijkplatform heeft deze wens vertaald naar het aanschaffen van regenboogbankjes.

 

Wethouder Koning onthulde – in het bijzijn van diverse ondernemers en belangstellenden- het eerste bankje op vrijdag 16 maart in de Kruisstraat.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning: “Ik ben trots op het Wijkplatform Centrum én de ondernemers. Zij hebben de wens vanuit de inwoners opgepakt en in goed overleg deze actie georganiseerd.”

 

Beleving binnenstad

Alle partijen vinden het belangrijk dat het centrum van Meppel levendig en aantrekkelijk blijft voor inwoners en bezoekers. De regenboogbankjes leveren een mooie bijdrage aan de beleving van de Meppeler binnenstad.

 

Ondernemers adopteren bankjes

De regenboogbankjes worden door de ondernemers geadopteerd en zij zetten de bankjes ’s ochtends buiten en ’s avonds na sluitingstijd weer binnen. De komende weken worden de bankjes bij de diverse ondernemers geplaatst.

 

Regenbooggemeente

Het Wijkplatform Centrum heeft in totaal 20 bankjes aangeschaft in verschillende kleuren. Gezamenlijk vormen deze bankjes de kleuren van de regenboog. Meppel draagt hiermee uit dat zij ‘regenbooggemeente’ is. Dit houdt in dat Meppel een tolerante gemeente is, waar iedereen welkom en gelijkwaardig is.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.