Logo 112Meppel

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 11 maart 2022, 17:28

Start werkzaamheden ontsluitingswegen Nieuwveense Landen

MEPPEL – Met de onthulling van het bouwbord, markeerde wethouder Robin van Ulzen op donderdag 10 maart 2022 de start van de werkzaamheden Meppel infra Noord. Het gaat om de aanleg van de ontsluitingswegen voor de wijk Nieuwveense Landen. De wegen zorgen ervoor dat de nieuwbouwwijk straks goed te bereiken is.

Wethouder Robin van Ulzen: “Ik ben blij dat de werkzaamheden van start zijn gegaan. Dit is nodig om de doorstroming te verbeteren van het huidige én toekomstige verkeer van de duurzame uitbreidingswijk Nieuwveense Landen. Ook dít is bouwen aan een fijn woonklimaat in Meppel.”

Nieuwe westelijke aansluiting
De nieuwe weg sluit aan de westkant van Nieuwveense landen aan op de rotonde die momenteel de Handelsweg en de N375 met elkaar verbindt. Aan de oostkant van Nieuwveense landen wordt de ontsluitingsweg aangesloten op een nieuw aan te leggen rotonde in de Steenwijkerstraatweg/N371. De planning is dat de ontsluitingsweg voor Nieuwveense Landen eind 2022 gereed is.

Aanleg fietstunnel en rotonde
De komende jaren vinden meer werkzaamheden plaats aan verschillende wegen aan de noordkant van Meppel. Vanaf 2023 gaat de provincie Drenthe aan de slag met werkzaamheden aan de N375. Die werkzaamheden bestaan uit het verplaatsen en aanpassen van de bestaande rotonde bij de watertoren, het realiseren van een fietstunnel vlakbij de watertoren en het aanleggen van een nieuwe rotonde op het kruispunt van de N375 en de N371/Steenwijkerstraatweg. De plannen voor de provinciale wegenstructuur worden op dit moment nader uitgewerkt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.