Logo 112Meppel

Redactie 112 0 reactie(s) ma 19 december 2016, 17:40

Verzet van jongeren leidt tot geweld door politie

Laatst bijgewerkt: vrijdag 20 aug 2021 om 22:30 uur

MEPPEL – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op het Prinsenplein in Meppel twee personen aangehouden na belediging en verzet. Een agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

 

Een groep jongeren was al enige tijd vervelend aanwezig. Een aantal van hen werd aangesproken door agenten, maar zij bleven diverse beledigingen uiten. De groep leek duidelijk uit op een confrontatie. Uiteindelijk werd besloten om twee personen aan te houden. Het gaat om een 25-jarige man uit Staphorst en een 21-jarige man uit Ruinerwold.

 

Wederzijds geweld gebruikt
De 25-jarige verzette zich bij zijn aanhouding en greep daarbij de agent in zijn kruis en liet niet los. De verdachte is vervolgens door meerdere agenten onder controle gebracht. Daarbij is enig fysiek geweld toegepast. De verdachte heeft op het politiebureau erkend dat zijn actie niet handig was. Het toegepaste geweld is gemeld bij de leiding. Er vindt bij gebruik van geweld door de politie altijd een beoordeling plaats of het geweld gepast is. De agent die in zijn kruis werd gegrepen heeft aangifte gedaan van mishandeling.

 

Dumpert
Van dit incident is een filmpje op de website Dumpert geplaatst. Op het filmpje is enkel de uiteindelijke aanhouding te zien, maar is niet zichtbaar wat daaraan vooraf is gegaan.

112 Meppel

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Meppel lees je in onze categorie 112 Nieuws Meppel. Alle 112 alarmeringen uit Meppel kan je live volgen via 112 meldingen Meppel.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.