Logo 112Meppel

Redactie ongeval 0 reactie(s) di 29 maart 2022, 16:45

Vrachtwagen vol met aardappelen gekanteld op de A28 bij Zuidwolde

ZUIDWOLDE – Op de A28 richting Hoogeveen bij Zuidwolde is dinsdagmiddag een vrachtwagen gekanteld. De weg is dicht en verkeer wordt omgeleid. De verwachting is dat de afhandeling nog enkele uren gaat duren, meldt Rijkswaterstaat.

Een traumahelikopter landde bij het ongeval maar de chauffeur zou, voor zover bekend, lichtgewond zijn geraakt.

De vrachtwagen kantelde rond 12:45 uur en is daarbij een lading aardappels verloren, die verspreid over de weg ligt.

Bij het ongeluk is ook de vangrail in de middenberm beschadigd geraakt. De weg richting Hoogenveen is vanaf knooppunt Lankhorst volledig afgesloten. In de richting van Zwolle kan verkeer via de vluchtstrook passeren.

Ingesloten verkeer wordt via de vluchtstrook langs de gekantelde vrachtwagen geleid. Het bergen van de vrachtwagen, het schoonmaken van de weg en het herstellen van de ontstane schade gaat de hele dag duren. Naar verwachting is de weg om 20:00 uur vrij.

112 Zuidwolde

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Zuidwolde lees je in onze categorie 112 Nieuws Zuidwolde. Alle 112 alarmeringen uit Zuidwolde kan je live volgen via 112 meldingen Zuidwolde.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.