Logo 112Meppel

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 14 juli 2017, 19:52

Woningmarkt gemeente Meppel opvallend goed

Laatst bijgewerkt: vrijdag 20 aug 2021 om 22:47 uur

MEPPEL – De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft vandaag de woningmarktcijfers van het tweede kwartaal 2017 gepresenteerd. De gemeente Meppel blijft het in het tweede kwartaal van dit jaar opvallend goed doen op de woningmarkt, zelfs beter dan het 4e kwartaal van 2016.

 

Wethouder Koning: “Bijna een kwart van de huizen in Nederland wordt volgens de NVM boven de vraagprijs verkocht. Hoewel de verkoopprijzen in Meppel ook stijgen, kun je hier toch nog een woning voor een goede en eerlijke prijs kopen. We blijven hier met beide benen op de grond staan.”

 

Makelaar Jan Weide over de cijfers van het tweede kwartaal 2017: “De woningmarkt in de gemeente Meppel komt op dit moment op stoom. De vraag neemt toe en aanbod neemt af.”

 

Tussenwoningen
Ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar zijn er meer tussenwoningen in de gemeente Meppel verkocht en is de verkoopprijs licht gestegen. Ook de gemiddelde verkooptijd is gestegen.

 

Hoekwoningen
Er zijn meer hoekwoningen verkocht ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. De transactieprijs per woning was gemiddeld € 18.000,– hoger. De verkooptijd is meer dan gehalveerd.

 

Twee onder-een-kapwoningen
Er zijn vergeleken met het 4e kwartaal van 2016 minder twee-onder-een-kapwoningen verkocht. De verkoopprijs is wel gestegen (gemiddeld met zo’n € 9.000,– per woning). De verkooptijd per woning is licht gestegen.

 

Vrijstaande woningen
Er zijn in het tweede kwartaal van 2017 –ten opzichte van het 4e kwartaal 2016- iets minder vrijstaande woningen verkocht. De verkoopprijs is gemiddeld met €5.000,– gestegen. De verkooptijd laat wel bijna een verdubbeling zien.

 

Appartementen
De verkoop van appartementen in de gemeente Meppel is in het tweede kwartaal van 2017 weer gestegen ten opzichte van het 4e kwartaal 2016. Dit is ook het geval met de verkoopprijs (+ € 3000,–). De verkooptijd per appartement is meer dan gehalveerd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Meppel

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Meppel
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.